Uz augšu

Apcietina kinoteātrī aizturēto šāvēju

Ipriekš publicētā informācija par slepkavību kinoteātrī Citadele izrādījusies nepatiesa, kā raksta TV-net mājaslapā, tad patiesībā viss ir noticis savādāk!

Lasiet tālāk, lai uzzinātu kas tieši notika filmas "Melnais gulbis" seansa laikā



Papildināts ar Zikova advokāta teikto

Nogalinātais Aigars Egle bija augsta līmeņa darbinieks bankā "Citadele", četru bērnu tēvs. Viņš tika nošauts nepilngadīgās meitas acu priekšā, kad netālu sēdošajam Zikovam aizrādīja par nepiedienīgi skaļu uzvešanos filmas laikā.

Saskata slepkavību pastiprinošos apstākļos

Policija sākusi kriminālprocesu par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Slepkavība izdarīta mērķtiecīgi - upura virzienā raidīti četri šāvieni. Zikovs, izmantojot likumā doto iespēju, atteicies sniegt liecības izmeklētājiem.

Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma 22.panta 12.daļā teikts, ka "fiziskajai personai aizliegts ar ieročiem, munīciju un speciālajiem līdzekļiem apmeklēt sabiedrībai pieejamus svētku, piemiņas, izklaides, sporta vai atpūtas pasākumus publiskā vietā, izņemot gadījumu, kad to atļāvis pasākuma organizators". Kinoteātra "Forum Cinemas" interneta mājaslapā publicētajos klientu iekšējās kārtības noteikumos teikts, ka

kinoteātrī ir aizliegts ņemt līdzi aukstos ieročus un šaujamieročus.

Pēc aculiecinieku stāstītā, Zikovs filmas "Melnais gulbis" seansa laikā uzvedies nepieklājīgi - izteicis skaļus komentārus, čabinājis uzkodu turzu un nekādi nav reaģējis uz pārējo skatītāju aizrādījumiem.

Seansa beigās, kad uz ekrāna jau rādīti titri un skatītāji devušies prom, starp 1968.gadā dzimušo Egli un rindu augstāk sēdošo Zikovu notikusi vārdu apmaiņa.

Tad Zikovs izvilcis ieroci un vairākas reizes izšāvis Egles virzienā, viņu nogalinot. Slepkavu aizturējuši citi kino apmeklētāji, kad viņš mēģinājis pamest zāli. Vēlāk viņš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Paziņojumu par notikušo šodien izplatījuši Zikova advokāti Vilis Sruoģis un Andrejs Voroncovs, kuri Zikova rīcību nodēvējuši par "uzbrukuma atvairīšanu". Jurists esot kļuvis "par nemotivētas agresijas upuri". Vainu slepkavībā Zikovs neatzīst un uzskata, ka rīkojies "nepieciešamās aizstāvēšanas robežās". Nogalināto Egli šie abi advokāti savā paziņojumā nodēvējuši par "neitralizētu uzbrucēju".

Advokāts apgalvo, ka šāvējs esot fiziski aizskarts

Sruoģis izklāstīja savu versiju par notikušo, kas gan klajā pretrunā ar liecinieku un arī policijas teikto. Avokāts apgalvo, ka filmas beigās ekrānam tuvāk sēdošais Egle pagriezies pret tālāk sēdošo Zikovu un ieķēries viņam drēbēs. Esot sācies fizisks konflikts, kura laikā vairākas reizes izšāvis Zikova ierocis, taču šāvieni, kā apgalvo advokāts, neesot bijuši mērķtiecīgi, un vēl pat neesot skaidrs, kurš nospieda mēlīti. Precīzāki notikušā apstākļi būs zināmi pēc ekspertīžu slēdziena saņemšanas, norādīja Sruoģis.

Jautāts, kāpēc Zikova ierocis bijis pielādēts, ja tas varējis, kā apgalvo Sruoģis, "neviļus izšaut", advokāts sacīja, ka tik sīkas detaļas viņš vēl nesot gatavas komentēt.

Runājot par sestdienas notikumiem kinoteātrī, Sruoģis pastāstīja, ka klients bija nedaudz nokavējis seansu un iegājis zālē ar popkornu un kokakolu.

Filmas skatīšanās laikā Zikovs popkornu, kā jau vairums cilvēku, ēdis. Cietušais gan dažas reizes aizrādījis, ka viņš pārāk skaļi ēdot popkornu, bet tad piecēlies, izrāvis popkorna iepakojumu un nometis to zemē. Tajā brīdī Zikovs nav pretojies, bet vienkārši pacēlis popkornu un turpinājis ēst. Arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins pirmdien žurnālistiem sacīja, ka notikumi kinoteātrī izvērsušies tāpēc, ka par upuri kļuvušais vīrietis, tāpat kā citi kinoteātra apmeklētāji vairākkārt aicināja šāvēju uzvesties klusāk.

Advokāts teica, ka uzbrukums notika filmas beigās, kad cietušais viņa klientu esot centies satvert, un tad aizstāvoties Zikovs izrāvis ieroci un atskanējuši šāvieni.

Zikovs, kurš esot bijis afekta stāvoklī un pašlaik esot šokā, gan neatceroties, cik šāvienu izdarījis. To, vai Zikovs uz kinoteātri bija devies viens, advokāts nevēlējās komentēt.

Zikovam, kurš ikdienā strādājis par juristu, bijušas civillietas, kas saistītas ar parāda piedziņu, un viņam pirms tam bija izteikti draudi saistībā ar viņa jurista darbību. Ņemot to vērā, vīrietis dažreiz līdzi nēsājis savu likumīgi reģistrēto ieroci, paskaidroja advokāts.

Advokāts arī atzina, ka tiesas lēmumu gatavojas pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Zikovs, kurš tiesā uzvedās mierīgi, tika pamatīgi apsargāts. Bez trim formās tērptiem likumsargiem viņu uzmanīja arī vairāki privātās drānās ģērbti likumsargi.

Savukārt Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins uzsvēra, ka policijai pagaidām nav pamata uzskatīt, ka šāvējam bija nepieciešams no kāda aizstāvēties. Egle tikai vairākkārt aizrādījis Zikovam par nepieklājīgo uzvedību.

Nogalinātais vīrietis - četru bērnu tēvs

"Egle bija četru bērnu tēvs, ļoti pieklājīgs, mierīgas dabas cilvēks, augsta līmeņa profesionālis finanšu jomā ar augstu atbildības sajūtu," norādīja "Citadeles" korporatīvo komunikāciju vadītāja Ieva Prauliņa.

Zikovs studējis Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē - pamatprogrammā, maģistrantūrā un doktorantūrā. Kursa biedri viņu atminas kā savdabi. Ar ieroci azotē viņš savulaik apmeklējis arī lekcijas.

Noziegumā lietotais ierocis bijis legālas izcelsmes. Vīrietim esot atļaujas vēl diviem ieročiem.


Avots: http://www.tvnet.lv/zinas/kriminalzinas/366966-apcietina_kinoteatri_aiztureto_saveju
Kategorija: Cits | Skatījumu skaits: 968 | Pievienoja: jackass | Birkas: slepkavība, Citadele, forum cinemas | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Statistika:
Pievienošanas datums 23 Feb 2011

Skatīts [968]

Sadaļas kategorijas
Saita Jaunumi [4]
Filmas [2]
Spēles [15]
Izklaide [4]
Mobīlie telefoni [20]
Cits [11]
Kalendārs
«  Februāris 2011  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Ierakstu arhīvs