Uz augšu

Nokia Burbuļi No BETA Labs



Nokia BETA Labs izveidojusi programmiņu Nokia telefoniem, ar kuras palīdzību var ātrāk piekļūt dažādām programmām izmantojot burbuļus!

Arī mēs no modifikators.lv nolēmām šo brīnumu notestēt un pārtulkot informāciju par katru pieejamo burbuli uz latviešu valodu.

Burbuļu programmas instalācija ar papildus burbuļiem šobrīd sver tieši 8.81 Mb Pēc instalācijas bija nepieciešams pārstartēt telefonu! Kā ievēroju pēc instalācijas programmu mapītē neparādījās neviena jauna ikona! Kad telefons ir ticis restartēts, tad bloķējam ekrānu un spiežam uz izvēlnes taustiņa lai savā ekrānā varētu apskatīt / piekļūt burbuļiem!

Pagaidām nepastāv iespēja atbrīvoties no nevajadzīgajiem burbuļiem un pašas programmas konfigurācija ir diezgan niecīga, tai var tikai nomainīt fona attēlus, var uzlikt vienu un var arī uzstādīt vairākus fona attēlus, kuri mainās ik pa 20 sekundēm!

Es neatradu kā šo programmu var izslēgt, izskatās ka šobrīd vienīgā iespēja kā to var izdarīt ir atinstalējot to!

Grūti spriest par baterijas patēriņu, droši vien, ka baterija beigsies daudz ātrāk nekā parasti, bet protams tiem kam patīk ka telefona baterijas kalpošanas laiks ir ilgs, tad nav jau spiesta lieta šo instalēt!

Kad vilksiet kādu konkrētu burbuli, tad pārējie burbuļi paliks caurspīdīgi un maziņi!

Un tagad mazliet apstāstīšu par pašiem burbuļiem tuvāk!

Atslēgas burbulis (Key bubble)
Atslēgas burbulis kalpo par telefona atbloķēšanas rīku, lai atbloķētu ekrānu jums jāievelk atslēgas burbulis slēdzenes burbulī jeb vienīgajā burbulī kas būs redzams uz ekrāna, uzvelkot uz otra burbuļa atlaidiet velkamo burbuli! Ja telefonā ir aktivizēts atbloķēšanas kods, tad ievelkot burbuli nomešanas vietā (drop point) Jums tiks piedāvāta iespēja ievadīt tālruņa drošības kodu!

Jaunas ziņas burbulis (New Message bubble)
Šis burbulis parādīsies tikai tad, kad Jums būs jauna ziņa (SMS), burbulis atbalsta tikai duvas jaunas ziņas un katrai no šīm ziņām būs savs nomešanas punkts, nometot burbuli uz konkrētās ziņas Jums atvērusies ziņas sarakste! Ja Jums ir trīs jaunas ziņas, tad nometot burbuli trešajā nomešanas punktā Jums atvērusies iesūtne

Neatbildēto zvanu burbulis (Missed Call bubble)
Šis burbulis parādīsies kad Jums būs neatbildētie zvani, diviem neatbildētiem zvaniem būs savi nomešanas punkti, bet nometot burbuli trešajā nomešanas punktā Jums atvērsies zvanu saraksts!

Mūzikas atskaņotāja burbulis (Music Player bubble)
Ja Jums ir aktīvs mūzikas atskaņotājs, tad lai apturētu vai turpinātu klausīties mūziku, Jums nebūs jāatbloķē tālrunis lai varētu to izdarīt, vienkārši iestumiet mūzikas atskaņotāja burbuli nepieciešamajā nomešanas punktā lai to izdarītu, papildus var arī pārslēgties uz iepriekšējo un nākamo dziesmu!

Radio burbulis (Radio bubble)
Burbulis piedāvā tādas pašas iespējas, kā ar mūzikas atskaņošanas burbuli! Ar šo burbuli var apturēt un palaist radio, kā arī pārslēgties radio sarakstā starp definētām radiostacijām!

Profilu burbulis (Profile bubble)
Profila burbulis ir diezgan noderīgs, kārtējo reizi atbalsta tikai trīs profilus, ja vēlaties samainīt profilus, tad velciet profila burbuli uz vēlamo profilu un atlaidiet, ja vēlaties lai profils nomainās pēc piemēram stundas, tad uzvelciet profila burbuli uz konkrēta profila un toriet apmēram 2 sekundes, pēc tam parādīsies vēl trīs burbuļi, kur būs iespējams izvēlēties laiku, pēc cik stundām Jūs vēlaties lai profils mainītos, iespējamie laiki šobrīd ir 1, 2 un 3 stundas!

"Fona" burbulis ("Background” bubble)
Šis burbulis nav redzams, bet nospiežot kaut kur (manā gadījumā tas bija centra apkārtnē) uz fona Jums parādīsies divi jauni nomešanas punkti!

  • Ja burbulis rāda atskaņošanas attēlu, tad fona attēli mainīsies ik pa 20 sekundēm, ja šo atskaņošanas ikoniņu neredzat pie burbuļa, tad šie fona attēli nemainīsies!
Draugu burbulis (Friends bubble)
Šo burbuli es gan sauktu par kontaktu burbuli, bet lai jau paliek!
Ar šī burbuļa palīdzību Jūs varat norādīt trīs viss biežāk lietotos kontaktus, lai varētu ātri sazvanīt viņus, ja tomēr nevēlaties viņiem zvanīt, tad varat nosūtīt ziņu!
Lai pievienotu pirmo kontaktu velciet draugu burbuli uz vienīgo nomešanas punktu kas redzams ekrānā, pēc tam izvēlieties kontaktu no saraksta, kad kontakts ir pievienots, velciet draugu burbuli un atlaidiet uz kontakta, lai piezvanītu, ja vēlaties rakstīt SMS, tad uzvelciet draugu burbuli uz šī kontakta un turiet aptuveni divas sekundes, parādīsies divi jauni burbuļi un tad varēsiet uzstumt uz SMS nomešanas vietas, vai otra iespēja būs noņemt konkrēto kontaktu!

Papildus burbuļi!

Iepriekš minētie burbuļi ir jau iekļauti standarta instalācijā, ir vēl daži burbuļi ko varat instalēt atsevišķi (manā gadījumā arī šie burbuļi bija iekļauti, jo es lejuplādēju instalāciju ar papildus burbuļiem).

Luktura burbulis (Flashlight bubble)
Ar šī burbuļa palīdzību Jūs varat izmantot sava tālruņa ekrātu kā lukturi, Jūsu tālruņa ekrāns būs balts un ļoti spilgts, šādā veidā izgaismojot telpu kurā atrodaties! Dažiem tālruņiem šī iespēja pastāv uz kāda noteikta taustiņ, bet dažiem, kā piemēram N8 šāda iespēja nav!

Kartes burbulis (Map bubble)
Kartes burbulim ir divas nomešanas vietas!
  • Pirmā nomešanas vieta parādīs Jums Jūsu pašreizējo pozīciju, varēsiet pietuvināt un attālināt, kā arī pārvietoties pa karti, Jūsu atrašanās vieta būs atzīmēta ar sarkanu punktu!
  • Otrā nomešanas vieta atvērs OVI kartes
Spidometra burbulis (Speedometer bubble)
Šis burbulis ir vairāk izklaidēm, kad nav ko darīt varat mētāt šo burbuli apkārt, lai redzētu kāds šobrīd ir burbuļa ātrums, lielāko ātrumu un kādu distanci šis burbulis ir ceļojis!

Baterijas burbulis (Battery bubble)
Šis burbulis parādīsies kad baterijas līmenis būs zems, pašlaik šim burbulim nav nekādu citu funkciju, tas ir tikai informatīvs burbulis!


Par burbuļiem tas pagaidām arī viss!

Testējot šo programmiņu uz Nokia N8 man reiz šī programma uzkārās un pēc tam telefons restartējās, dažreiz arī pulkstenis negribēja griezties līdzi ekrāna novietojumam, bet ņemot vērā, ka šī programma ir tikai savā sākuma attīstības stadijā, viņa darbojas ļoti labi


Pašu programmu Jūs varat lejuplādēt šeit




Daži attēli no programmas!



Kategorija: Mobīlie telefoni | Skatījumu skaits: 1049 | Pievienoja: jackass | Birkas: nokia, BETA labs, apps, Beta, M-serias | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Statistika:
Pievienošanas datums 05 Feb 2011

Skatīts [1049]

Sadaļas kategorijas
Saita Jaunumi [4]
Filmas [2]
Spēles [15]
Izklaide [4]
Mobīlie telefoni [20]
Cits [11]
Kalendārs
«  Februāris 2011  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Ierakstu arhīvs